НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СЕ ПОГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ!

 

 
Рейтинг: 3.00
(79)
Добре дошли!
Нежно лице!
Изваяно тяло!
Красива коса!
Изящни пръсти!
ФОТОEПИЛАЦИЯ NEW !
За всеки по нещо!
Съвети за студените месеци!


Къде сме ние! Картички

За всеки по нещо! / Децата и насилието в интернет!

Децата и насилието в интернет!
22.01.10 10:19
Децата могат лесно да попаднат на игри или материали съдържащи насилие, сайтове пропагандиращи насилие или расизъм, порно сайтове ако не поставите някаква филтрираща програма на компютъра си. Потребителите на интернет искат най-лошите сайтове (за самоубийства, правене на бомби, подтикващи към омраза или расистки) да бъдат блокирани или свалени, но това все още не се случва!

Децата може и да трябва да заявяват, че са над 18 години, за да могат да играят игри с насилие, но няма начин това да бъде проверено. Някои игри могат да увеличат телефонната ви сметка ( виж премийни линии).

 

 

 

 

 

 

 

В традиционната физическа среда най-висок риск за детето представляват увреждащи действията от страна на неговото непосредствено обкръжение: членовете на домакинството, съседи, съученици – т.е. все пак един ограничен кръг от лица. Във виртуалното пространство кръгът от възможни извършители е на практика неограничен. Или казано на по-прост език, ако един педофил се мотае повече от 2 часа около едно училище, това вероятно ще предизвика подозрението на околните възрастни, но същият педофил може да виси в някой детски чат или форум не 2 часа, а 24 часа, наблюдавайки реакциите на децата в различни словесни ситуации, като това няма да предизвика подозрение у никого.

 

 

 

 

 

 

 

Компютърните изображенията с детска порнография вече се използват не само за задоволяване на съответните интереси на страдащите от педофилия. Те служат и за привличане на нови потенциални жертви към “доброволно сътрудничество” по пътя на т.нар. “социализиране”. Известни са случаи, при които при контакт именно в Интернет среда извършителят, постепенно спечелвайки доверието на детето, в даден момент пристъпва към поднасянето на тези изображения, с които го “приобщава към света на възрастните”.

 

 

 

 

 

 

 

Според статистиката в България:
- 50 % от младежите между 12 и 18 г. използват интернет за забавление;
- 28 % - за намиране на информация;
- 34 % дават телефонния си номер на хора, с които са се запознали в интернет;
- от 32 до 55 % поне веднъж са попаднали на вредно съдържание или са били на среща с човек, с когото са се запознали в интернет.
Според Международния център за изчезнали и експлоатирани деца един от всеки петима тийнейджъри, чести посетители на световната мрежа, е бил обект на предложения от сексуално естество.

За незаконно и вредно съдържание в интернет може да сигнализирате на адрес: http://www.web112.net/  Сайтът е част от инициативата на асоциация InHope, чиято основна цел е да се улесни сътрудничеството между европейските оператори на горещи линии за борба с незаконното и нелегалното съдържание в интернет и да се подобри ефективността на тяхната работа.

 

 

 

 

 

 

 

Какво казват децата?

 

 

 

 

 

 

 

Когато попитахме децата, почти половината казаха, че са намирали отблъскващи или съдържащи насилие интернет страници, а почти 80% казват, че децата в интернет трябва да бъдат защитавани.

 

 

 

 

 

 

 

Родителите обичат да предпазват децата си от насилие по телевизията и са прави да го правят. Гледането на насилие или играенето на игри с насилие може да направи децата,по-изплашени, по-агресивни и по-малко загрижени.

 

 

 

 

 

 

 

Какво можете да направите вие?

 

 

 

 

 

 

 

 1. Купете си филтриращ софтуер .

   

ContentKeeper

 

 

 

 

 

 

 

Продуктът контролира и различни услуги използвани в Интернет, като свалянето на файлово с музика, видео и друго мултимедийно съдържание, достъп до онлайн радио и телевизионни предавания, чат-сайтове и др. В състояние е да управлява достъпа по име и категория, на сайт, тип на файл, тип на медия, потребител, мрежов адрес, времетраене, интервал от време и т.н.

 

 

 

 

 

 

 

Софтуерът се инсталира на отделен Intel Pentium базиран компютър или се предлага във вид на appliance. “Това дава възможност за бърза и проста инсталация без реконфигуриране на IP адреси на сървъри или работни станции. Управлението е изцяло Web базирано”, поясниха специалистите от Прима-Софт.
ContentKeeper се разпространява като годишен абонамент за работно място от локалната мрежа. Цената на абонамента за 25 до 500 работни места варира от 29,50 до 14,50 EURO за всяко работно място

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Съобщавайте на вашия интернет доставчик за неприятни сайтове-някои от доставчиците биха ги свалили

   

 2. Говорете с детето си за интернет, сърфирайте заедно и го наблюдавайте какво прави

   

 3. Кажете на правителството ако искате закон за защита на децата в интернет!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източници:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 http://www.net-consumers.org/erica/bulgaria.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.computerworld.bg/

 

 

 

http://www.bnap.org/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.cybersitter.com/cybinfo.htm

 

или http://www.softforyou.com/

 

http://www.primasoft.bg/article.php?sid=73

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.098